Lijstenmakerij & Schilderschool

 Dick Bekkers, geboren op 8 januari 1953 te Haaksbergen, volgde na de middelbare school een grafische opleiding en een opleiding reclametekenen.

Na een aantal jaren in het reclamevak werkzaam te zijn geweest, koos hij uiteindelijk het beroep van dessinateur, waarbij hij zich bezig hield met het tekenen van dessins voor vooral de textielindustrie en in het bijzonder gordijn-  en meubelstoffen.

Van jongs af aan hield hij zich al bezig met vrij tekenen en schilderen en hoewel hij verder puur autodidactisch is, heeft hij vanaf 1983 gedurende twee jaar les gehad in het aquarel schilderen van de bekende kunstschilder Wim Bijkerk.

De eerste jaren daarna, heeft hij zich vooral met dit medium bezig gehouden, omdat hij de spanning van het spel tussen water en papier een uitdaging vond.

Vooral toen werkte hij puur realistisch  en vervaardigde vooral veel landschappen, waarvoor hij de inspiratie vond in de prachtige omgeving van zijn woonplaats Haaksbergen met haar prachtige bossen en vennen en het zo typische Twentse coulisselandschap.

Maar ook het schilderen van stillevens en karakteristieke bouwwerken genoten zijn aandacht.

Schilderde hij vooral in het begin bijna grafisch (zijn vogel-  en paddenstoelschilderijen oogsten bewondering), later verlegde  Dick zijn grenzen en zocht steeds meer zijn vrijheid in het schilderen. Ook ging hij steeds vaker de acrylverf als medium gebruiken en zag niet alleen het naturalistisch impressionisme alsook het abstracte als uitdaging.

Dick is een veelzijdig schilder geworden, want hij werkt in de breedste zin van het woord en creëert een scala aan onderwerpen en stijlen. Zijn werk bestaat inmiddels dan ook uit een zeer breed oeuvre.

Daarom is hij ook niet in één hokje te plaatsen, hetgeen hij ook absoluut niet wil, omdat hij anders het gevoel heeft in zijn vrijheid te worden beknot. Op die manier zou hij niet zijn emoties in zijn werken kwijt kunnen, hetgeen hij juist nodig heeft, want Dick schildert vooral vanuit zijn diepste gevoelens en zal daarom, zolang hij kan, blijven schilderen, want dat is zijn passie, zijn leven.

Hij exposeerde reeds enkele keren succesvol in Nederland alsook in Duitsland, waarbij hij lovende kritieken ontving, van zowel pers als publiek.

In de galerie van deze site is een brede selectie van zijn oeuvre te zien. Voor informatie verwijzen wij u naar de contactpagina van de site.

wp87650f93_05_06
wp87650f93_05_06
Logo_Dick_2017
Logo_Dick_2017
wpd74c8d70_05_06
wpd74c8d70_05_06